Sunday, January 9, 2022

Suomen turvallisuuspolitiikka on liian pitkään ollut Mannerheimin jäljiltä erilaisten komukoiden ja miehittäjä-Ryssän perseennuolijoiden vesittämänä



Suomen turvallisuuspolitiikka on liian pitkään ollut Mannerheimin jäljiltä erilaisten komukoiden ja miehittäjä-Ryssän perseennuolijoiden vesittämänä, niin että viime sodissa riistettyjen alueidemme kohtaloakaan ei ole kansainvälisillä foorumeilla otettu esiin, kuten pitäisi Japanin tapaan


Meillä on aitoa vääränlaista turvallisuuspoliittista naivismia ja sinisilmäisyyttä. Nato-optioajattelu luo monille valheellista turvallisuudentunnetta ja välttelemme vastaamasta todella kysymykseen siitä, että haluammeko olla yksin Venäjän = Miehittäjä-Ryssän lähiulkomaana, vai emme.

Toiseksi on selvää, että Nato-optio-puheet tukevat Venäjän intressejä. Venäjälle ainoa keskeinen kysymys on se, että olemmeko me Naton jäsen vai emme.

Venäjän intressien mukainen Nato-optiosta puhuminen on poliittisesti korrekti tapa näytellä hiukan länsimielistä – sillä kysehän ei ole avoimen kielteisestä Nato-kannasta – samalla kun tosiasiassa ajetaan politiikkaa, joka palvelee vankasti Kremlin etuja.

Lisäksi Nato-optio on tehokas tapa vastustaa sotilasliiton jäsenyyttä kuitenkaan tekemättä siitä liian isoa numeroa.

Erityisen ikäväksi tilanteen tekee kuitenkin se, että tällainen toiminta haittaa realiteettien ymmärtämistä. Jos me emme liity sotilasliittoon, meidän on varauduttava siihen, että olemme todellakin yksin. Nato-optioajattelu luo monille valheellista turvallisuudentunnetta ja välttelemme vastaamasta todella kysymykseen siitä, että haluammeko olla yksin Venäjän lähiulkomaana, vai emme.

Nyt on aika varmistaa ajoissa riittävä tuki Ruotsin ja Suomen yhtäaikaiselle Natojäsenyyden haulle ja Natomaiden tuelle Ukrainan vastaisen miehityksen lopettamiseksi = Miehittäjä-Ryssä ulos kaikilta miehittämiltään alueilta, Suomen ja Saksankaan alueita unohtatta.

Seppo Lehto historioitsija Tampereen yliopisto Huk
Ajan Suunta päätoimittaja

Suomi Naton täysjäseniksi kaikkien ajattelevien tuella vihdoin ja viimein 2022:



--------------------------------------------------------
Seppo Lehto eduskuntaan aitona turvallisuuspoliittisena asiantuntijana eduskuntavaaleissa Valkoinen vaihtoehto!
-----------

No comments: